http://www.acantha.be/over-ons/

Het Doel

Oorspronkelijk was het doel van Acantha vooral om gewoon studenten, die toevallig ook nog eens holebi waren, samen te brengen en zo samen plezier te maken. Dat is het altijd gebleven, al is er ook een dieper besef gegroeid.

Doorheen de jaren hebben wij gemerkt dat Acantha veel meer betekent dan enkel een studentenclub. Het is een plek waar LGBT’s zichzelf kunnen zijn zonder te hoeven denken aan de bevooroordeelde ideeën van anderen. In Acantha denkt men niet persé in termen van geaardheid, maar in termen van aanvaarding ongeacht geslacht, etniciteit of geaardheid. Zo is er voor iedereen plaats in Acantha.

Ons uniek doel is om mensen met een bepaalde seksuele voorkeur de kans te geven om plezier te beleven met gelijkgezinden of andersgezinden die dit accepteren, ongeacht religie of kleur. Wij proberen een warmte-gevoel te creëren in een studentenclub. Meer dan een gewone studentenclub zijn wij bezig met onze leden; hun gevoelens en wensen. Daarom hopen wij ook dat onze leden in hun tijd in de club, en erna, openbloeien en zichzelf leren kennen en dit alles in een omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn zonder boe of ba.

Acantha: Come as you are and have a great time.