http://www.acantha.be/over-ons/

Het Doel

Oorspronkelijk was het doel van Acantha vooral om gewoon studenten, die toevallig ook nog eens holebi waren, samen te brengen en zo samen plezier te maken. Dat is het altijd gebleven, al is er ook een dieper besef gegroeid.

Doorheen de jaren hebben wij gemerkt dat Acantha veel meer betekent dan enkel een studentenclub. Het is een plek waar LGBT’s zichzelf kunnen zijn zonder te hoeven denken aan de bevooroordeelde ideeën van anderen. In Acantha denkt men niet persé in termen van geaardheid, maar in termen van aanvaarding ongeacht geslacht, etniciteit of geaardheid. Zo is er voor iedereen plaats in Acantha.

Misschien even verduidelijken met een voorbeeld. Zo vroeg de praeses van een andere club waarom een club als Acantha nodig was. Als antwoord vroegen we hem waarom zijn club er moest zijn en hij kon mij geen antwoord geven. Geen enkele studentenclub is noodzakelijk, alleen kan de nood aan een bepaalde club wel bestaan. Dat hangt af van de mensen die er lid van willen worden.
En voor LGBT’s probeert Acantha net daar de leegte te vullen.

Ons uniek doel is om mensen met een bepaalde seksuele voorkeur de kans te geven om plezier te beleven met gelijkgezinden of andersgezinden die dit accepteren, ongeacht religie of kleur. Wij proberen een warmte-gevoel te creëren in een studentenclub. Meer dan een gewone studentenclub zijn wij bezig met onze leden; hun gevoelens en wensen. Daarom ook hopen wij dat onze leden in hun tijd in de club, en erna, openbloeien en zichzelf leren kennen en dit alles in een omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn zonder boe of ba.

Acantha: Come as you are and have a great time.